Korujen hoito-ohjeet

Hyvin ja säännöllisesti hoidettuna koru säilyy ja  säilyttää arvonsa useita vuosia. Korut tulisi säilyttää erillään toisistaan. Samassa lippaassa sekaisin säilytettynä ne saattavat naarmuttua. Ketjut säilyvät parhaiten ripustettuina. 

Pue korut päälle viimeiseksi ja riisu ensimmäiseksi. Tällöin esim. hiuslakka tai hajusteet eivät pääse vahingoittamaan niitä. Korujen käyttöä pitäisi välttää myös uidessa, saunoessa sekä nukkuessa, sillä pesuaineet, kemikaalit sekä korkea lämpötila voivat rasittaa materiaaleja turhaan ja nukkuessa ihon epäpuhtaudet voivat aiheuttaa bakteerikantaa koruihin.

Kultakorujen puhdistus:

Kultakorut voi puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella, kullalle tarkoitetulla puhdistusaineella tai puhdistusliinalla. Tämän jälkeen koru tulee huuhdella ja kuivata hyvin. Mahdollisten jalokivien kiinnityksen tarkistaminen ja tarkempi puhdistus tulisi teettää säännöllisesti kultasepällä

Hopeakorujen puhdistus:

Tummuminen on ominaista hopeakoruille. Ihon oma PH-arvo vaikuttaa korun tummumisalttiuteen. Ne voidaan puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella, puhdistusaineella tai puhdistusliinalla. Tämän jälkeen koru tulee huuhdella ja kuivata hyvin. Jos hopeakorussa on helmiä tai kiviä tms. on suositeltavaa puhdistuttaa se kultasepällä, sillä kaikki materiaalit eivät kestä puhdistusaineita.